Creació de mapes conceptuals i esquemes

FreeMind és una fantàstica eina dissenyada per a crear mapes conceptuals que pot resultar-te de gran utilitat a l'hora de dissenyar projectes, estructurar apunts o, simplement, per a ajudar-te a reflectir d'alguna manera alguna idea interessant que rondi pel teu cap.

El programa, de codi obert, està desenvolupat en Java, i funciona mitjançant la inserció de nodes expandibles que poden arribar a tants nivells com siguin necessaris. Partint d'un punt central, gràcies a FreeMind podràs anar afegint i desenvolupant cada guió pertinent en un node distint, mantenint-los separats en l'estructura però sent perfectament localitzables.

Amb FreeMind pots relacionar temes amb extrema senzillesa, enllaçar continguts a pàgines web o adaptar l'aspecte visual al teu gust, afegint icones, colors, enllaços gràfics, etc. Tot el que necessites per a plasmar i desenvolupar els teus projectes personals o professionals.

FreeMind 0.8
FreeMind 0,9 Beta

Per ampliar conceptes sobre mapes conceptuals.

Altres opcions de les quals disposeu és l'ExploraTree, una aplicació on line que permet fer mapes conceptuals i esquemes amb mil formes i distribucions de forma molt gràfica.